Sağlık


Sağlık sektöründe kullanılan ürünlerde ergonomi, kalite, dayanıklılık ve inovasyon temaları ön plana çıkarken; kişilerin kendilerini iyi hissedeceği, insan odaklı tasarıma sahip olması da bir o kadar önemlidir. Örneğin; renk ve malzeme seçiminin insan üzerinde bırakacağı etkiyi gözeterek tasarlanmış sıcak bir karşılama alanı, kullanıcının kendisini daha güvende ve sakin hissetmesini sağlar.Sadece hastaların değil sağlık personelinin de ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan,hareketliliği maksimum seviyeye çıkaran esnek ve ergonomik kombinasyonlar, rahat ve üretken çalışma ortamları sunar.

Yemekhane, bireysel ya da grup kullanımına uygun dinlenme odaları gibi sadece sağlık personelinin kullandığı alanların da motivasyonu yükseltecek, rahatlatacak ve işinin başına enerji dolu olarak dönmesini sağlayacak şekilde planlanması önemlidir.Bürotime; sağlık alanındaki ihtiyaçların farkında olarak,stratejik hedefleri karşılayacak bir yatırımla uzun vadede tasarruf sağlayacak,GREENGUARD sertifikalı ürünlerleiyi tasarlanmış alanlar yaratmak için projeler üretir.Etkili planlama sadece maliyetleri azaltmaya ve etkili alan kullanımına yardımcı olmaz, aynı zamanda çalışanların motivasyonunu da arttırır.

TOPLANTI/ ÇALIŞMA ALANLARI

Sağlık personelinin araştırma ve idari işleri için ihtiyaç duyacağı çalışma alanlarının ergonomik, estetik açıdan kabul gören ve konforlu alanlar olarak tasarlanması; iş akış süreçlerini ve personel işbirliğini destekleyerek sağlık personelinin etkili ve verimli hizmet vermesine yardımcı olur. Genel bilgilendirme, eğitim ve etkinlikler için kullanılan toplantı ya da seminer salonlarının ihtiyaca ve amaca göre kolaylıkla kurgulanabilecek şekilde tasarlanması önemlidir.

DİNLENME ODALARI

Hastalarının yanı sıra sağlık kurumu çalışanlarının da rahatlayacağı, yalnız kalıp rahatça dinlenebileceği alanlar yaratmak, çalışanların motivasyonunu ve verimliliğini de artıracaktır.

BEKLEME SALONLARI

Hasta ve yakınları, sağlık kurumlarında harcadıkları zamanın büyük bölümünü randevu saatlerindeki sarkmalar, tanı için yapılacak işlemler ve sonuçları için gereken bekleme sürelerinde geçirirler. Genelde stres ve negatif duygu yüküyle geçirilen bu zamanları; konuşma, bilgi paylaşımı gibi etkinlikleri destekleyici, dinlenme ve konforun ön planda tutulduğu, dış dünyayla bağlantıda kalmasını sağlayan kişisel cihazlarını rahatlıkla kullanabileceği ortamlar yaratarak değerlendirmek gerekir. Sakinleştirici renkler, kişisel eşyalar ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını da gözeten oturma alanları, fiziksel konforun yanı sıra duygusal konforu da destekleyen resim, heykel gibi sanat çalışmalarının bu alanlarda kullanılması rahatlatıcı bir etki yaratır.

DOKTOR ODALARI

Doktor (muayene) odaları, doktor ve hasta arasındaki güven ilişkisini oluşturacak ve destekleyecek şekilde tasarlanmalıdır. Hasta ve yakınının etkileşimini destekleyen, verimli, iyi donanımlı, hasta memnuniyetini üst seviyede tutan muayene odaları; tanı koyma ve tedavi için kullanılacak teknoloji kullanımı için de iyi tasarlanmış olmalıdır.

Instagram